maanantai 11. toukokuuta 2015

Suussa sulava suklaakakku

 Tein äitienpäivä kakuksi tän taivaallisen suklaakakun.
Tää oli niin tajuttoman hyvää että suosittelen jokaikisen suklaan ystävän kokeilemaan.
OHJE
Halkaisija 24cm

200g Tummaa suklaata
175g Voita
3 kananmunan keltuaista
2dl Sokeria
2/3 dl O'boy kaakaojauhetta
½dl vehnäjauhoja
3 kananmunan valkuaista

1. Sulata voi, lisää kuumaan voihin murskattu suklaa ja anna sulaa.
2. Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
3. Lisää keltuaisvaahtoon kuivat aineet ja rasvasula johon on sulanut suklaa. sekoita tasaiseksi.
4. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää vaahto massaan varovasti nostellen.
5. Voitele irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa keskitasolla 200c 25min.
6. Anna kakun jäähtyä (mielellään seuraavaan päivään.)

Päällyste:

1dl Vispikermaa
2rkl Sokeria
250g nutellaa
400g mascarpone
1rkl kaakaojauhetta

1. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, siirrä kylmään.
2. Notkista nutella ja lisää joukkoon mascarpone ja kaakaojauhe ja vatkaa tasaiseksi.
3. Yhdistä kermavaahto nutellamassaan varovasti kokonaan sekaisin.
 4. Pursota kakun päälle miten ikinä haluat.
5. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään tunniksi ennen tarjoilua.

Ruskeat lehdet on tehty tummastasuklaasta.
Sulatettu ja levitetty leivinpaperille, pistetty pakkaseen ja veitsellä leikattu.

Värillinen ruusu on sokerimassasta ja maalattu elintarvike väreillä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti