maanantai 7. huhtikuuta 2014

Maidottomat riisipiirakat

 Yks aamu heräsin jo 8 aikaan ja mietin että mitä ihmettä mä teen kun ei telkkarista tule mitään ja teemua en viittinyt vielä herättää, rupesin sitten tekemään riisipiirakoita. Huomasin ettei meillä ole kuin tilkka rasvatonta maitoa enkä jaksanut lähteä kauppaan.. no päätinpä sitten kokeilla tehdä piirakat ilman maitoa ja hyvä että päätin koska nää oli ihan törkeen hyviä! teemun mielestä jopa parempia kuin maitoon tehtynä. Suosittelen siis kokeilemaan! 
OHJEET:

TÄYTE:

10dl vettä 
3dl puuroriisiä
1tl suolaa
1rkl voita

POHJA:

2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2dl vehnäjauhoja
2dl ruisjauhoja
15g voita

VOITELUUN:

½dl sulatettua voita

1.Valmista puuro; mittaa kattilaan vesi ja riisit anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.40-50 min mausta voilla ja suolalla ja laita jäähtymään.
2. Valmista pohja; mittaa yleiskoneeseen kylmä vesi, suola ja jauhot sekoita keskinopeudella taikina kiinteäksi ja lisää sulatettu voi.
3. Kauli taikina ohueksi (pohjat voivat olla tosi ohuita koska täyte ei ole yhtä kosteaa kuin maitoon tehty täyte)
ota esimerkiksi pyöreä lasi muotiksi ja paina sillä kaulitusta taikinasta irti ympyrän muotoisia paloja ja kauli puikulan muotoisiksi (voit myös ottaa taikinasta pieniä palasia ja kaulia niistä ohuita puikuloita)
4. Täytä pohjat puurolla ja rypytä reunat. Laita piirakat leivinpaperin päälle ritilälle (ritilällä tulee rapeampi pohja kuin pellillä) Voitele piirakat voisulalla ja laita uuniin 275c 10min.

MUNAVOIN OHJE:

4 keitettyä kananmunaa
n.100g voita
ripaus suolaa

1. Paloittele kananmunat paloiksi lisää suola ja voi, sekoita kaikki keskenään sauvasekottimella. 
(Sauvasekottimella sekoitettuna munavoista tulee helpommin levitettävää, älä kuitenkaan tee liian tasaista vaan jätä pieniä palasia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti